Welkom in de wondere wereld van Casa Curiosa!

Algemene voorwaarden

Alle bestellingen gedaan via Casa Curiosa vallen onder de nieuwe wetgeving koop op afstand welke 13 juni 2014 j.l. van kracht is gegaan. Tevens zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing op alle bestellingen en accepteer je bij het plaatsen van een bestelling de Algemene Voorwaarden.

Prijzen: Alle prijzen zijn in euro's en inclusief B.T.W. en exclusief eventuele verzendkosten. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten. Casa Curiosa heeft het recht prijzen te wijzigen. Aanbiedingen zijn meestal tijdelijk van aard, hieraan kunnen geen rechten worden ontleent.

Retourneren en ruilen Nederlandse klanten:

Je ontvangt je aankopen 14 dagen op zicht. Ben je toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Dan is er de mogelijkheid om binnen 14 dagen je aankoop te retourneren. Bij retourzending van de gehele bestelling ontvang je het aankoopbedrag + de bij bestelling eventueel betaalde bijdrage verzendkosten retour. Bij retourzending van een deel van de bestelling, ontvang je het aankoopbedrag van de retour gezonden goederen retour exclusief de eventueel betaalde bijdrage verzendkosten. Retourneren van je bestelling is geheel gratis. Let op: om gebruik te kunnen maken van de gratis retourzending dien je wel de mogelijkheid te hebben om te kunnen printen of iemand dit voor je te laten doen. Het tegoed ontstaan door een retourzending wordt altijd aan je overgemaakt. Wil je graag een ander artikel? Dan kun je hiervoor een nieuwe bestelling plaatsten via de webwinkel en deze betalen. Het is niet mogelijk een retourzending te verrekenen met een nieuwe bestelling.

Retourneren en ruilen Belgische klanten: Je ontvangt je aankopen 14 dagen op zicht. Ben je toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Dan is er de mogelijkheid om binnen 14 dagen je aankoop te retourneren. Bij retourzending van de gehele bestelling ontvang je het aankoopbedrag + de bij bestelling betaalde bijdrage verzendkosten retour. Bij retourzending van een deel van de bestelling, ontvang je het aankoopbedrag van de retour gezonden goederen retour exclusief de eventueel betaalde bijdrage verzendkosten. Het retourneren van je bestelling is voor Belgisch klanten niet gratis. Je dient deze kosten zelf te betalen. Het tegoed ontstaan door een retourzending wordt altijd aan je overgemaakt. Wil je graag een ander artikel? Dan kun je hiervoor een nieuwe bestelling plaatsten via de webwinkel en deze betalen. Het is niet mogelijk een retourzending te verrekenen met een nieuwe bestelling.

Voor alle bestellingen: Zolang je nog niet hebt besloten of je de artikelen wilt behouden, heb je ze 14 dagen op zicht. Dit wil zeggen dat je de artikelen niet mag gebruiken. Te retourneren artikelen dienen dus in de oorspronkelijke staat retour gezonden te worden. Denk er hierbij ook aan dat je dient te zorgen dat artikelen geen luchtjes kunnen opnemen uit je huiselijke omgeving, denk bijvoorbeeld aan tabaksrook, etensluchtjes, dierenluchtje en luchtverfrissers. Dit kan het beste door ze verpakt te bewaren en zo snel mogelijk retour te zenden. Artikelen welke worden geretourneerd mogen uiteraard niet zijn gewassen, opgefrist met luchtjes en dienen vrij te zijn van bijvoorbeeld dierenharen. Kaartjes, labels etc. mogen pas worden verwijderd indien je besluit het artikel/de artikelen te behouden. Indien artikelen niet meer verkeren in de oorspronkelijke staat, is er sprake is van waardevermindering en heeft Casa Curiosa het recht op een vergoeding voor deze waardevermindering.

Zodra je retour door Casa Curiosa is verwerkt ontvang je hier per mail bericht over. Betaling gebeurt in de regel binnen 2 tot 4 werkdagen na ontvangst van je retourzending. Uitgezonderd grote drukte, vakanties en vrije dagen. Dit wordt dan duidelijk aangegeven.

Garantie: Alle artikelen worden voor verzending goed nagekeken en gecheckt. Toch iets niet zoals je het had verwacht of niet in orde? Neem even binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling contact met me op. Mocht zich na deze 14 dagen iets voordoen wat echt niet zou mogen, dan hoor ik het ook graag. Fouten in productapplicaties zoals pailletten, studs en steentjes welke zich voordoen na ontvangst, vallen buiten de garantie.

Bestelling annuleren:

Wettelijk gezien ben je na het plaatsen van een bestelling betaling plichtig. Daar staat tegenover dat je ook het recht hebt je bestelling na ontvangst te retourneren. Omdat het incasseren van een niet (tijdig) gedane betaling en/of het retour nemen van een bestelling altijd extra kosten met zich meebrengt, mag je bij Casa Curiosa tussentijds kostenloos je bestelling annuleren. Je kunt dit doen door een mail te zenden naar info@casacuriosa.nl onder vermelding van je bestelnummer.

Bestelling weigeren:

Casa Curiosa is gerechtigd bestellingen te weigeren dan wel bepaalde voorwaarden aan de levering te verbinden, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd deelt Casa Curiosa dit mede binnen 10 werkdagen na ontvangst van de bestelling.

Beschikbaarheid artikelen:

Alle artikelen worden direct uit voorraad geleverd. Helaas komt een type- en/of systeemfout wel eens voor. Indien 1 of meerdere door jou bestelde artikelen niet leverbaar zijn, zal ik zo snel mogelijk per mail contact met je opnemen en indien mogelijk je een alternatief aanbieding. Uiteraard heb je altijd het recht om je bestelling kosteloos te annuleren.

Betalen: Alle betalingen lopen in principe via Mollie. Nederlandse klanten kunnen betalen via Mollie met Ideal betaling (bankoverboeking). Je ontvangt een mail ter bevestiging van de ontvangst van je betaling. Mocht er iets mis zijn gegaan met je betaling, dan wordt je bestelling automatische geannuleerd en ontvang je hierover een automatische mail. Indien je betaling na ca. 7 dagen niet binnen is, krijg je per mail een reminder. Wordt hierop niet gereageerd en/of betaald, dan wordt je bestelling na 14 dagen kosteloos geannuleerd. Indien je betaling na 14 dagen bij Mollie binnenkomt, kan deze niet meer worden verwerkt en ontvang je de betaling retour.

Levertijd Nederland:

De levertijd van alle artikelen bedraagt 1 tot maximaal 4 dagen na ontvangst van je betaling. De levertijden gelden als een indicatie. Hieraan kunnen geen rechten worden verleent. Feestdagen en onvoorziene omstandigheden kunnen helaas soms een vertragende factor zijn. Hiervoor vraag ik dan ook je begrip. Overschrijding van de leveringstermijn geeft geen recht op enige schadevergoeding. Indien het niet lukt je bestelling binnen 30 dagen te leveren, heb je wettelijk recht op terugbetaling. Zie voor meer informatie de pagina verzenden en retourneren.

Levertijd België:

De levertijd naar België bedraagt ca. 3 tot 7 dagen na ontvangst van je betaling. Zie voor overige bepalingen levertijd Nederland.

Verzendkosten/verzending:

Je bestelling wordt altijd verzonden via PostNL met track en trace code en met zorg verpakt in een speciale verzendzak en/of verpakking. Voor standaard verzending binnen Nederland betaal je € 3,50 voor brievenbuspakketten en €6,50 voor pakketten.

Toepasselijk recht en geschillenbeslechting:

Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Algemene Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands Recht van toepassing. Alle geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

Openingstijden:

De webwinkel is in principe 24/7 het gehele jaar door geopend. Echter is Casa Curiosa een éénvrouwsbedrijfje en ik werk dus niet 24/7 het gehele jaar door. Zie voor wanneer wel en wanneer niet de website.